Koncz Gábor: Arra kérem Istent, hogy még Orbán Viktor regnálása alatt menjek el

2023. október 2. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jó irányban halad a világ, a káosz és istentelenség felé, pedig ahol nincs istenlátás, ott elvadul a nép – mondta a Mandinernek adott interjújában Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, aki idén töltötte be a 85. életévét.

Foglalkoztatja a kora, de nem készül a halálra. „Fiatalnak lenni könnyű, de méltósággal megöregedni a legnehezebb feladat.” Ennek ellenére egyre többet foglalkozik az elmúlás gondolatával.

Mind mondta, a magyart „minden eszközzel védeni kell, mert szerintem veszélyeztetett faj.” Fontos, hogy „bátor, a hazájukért, szerelmükért, elveikért akár az életüket is feláldozó példaképeket lássanak a fiatalok.”

Koncz Gábor 2019-ben – Fotó: Zih Zsolt / MTI
Koncz Gábor 2019-ben – Fotó: Zih Zsolt / MTI

Úgy véli, mindenkinek arra kellene törekednie, hogy „jó magyar” legyen. „Erre kellene a magunk eszközeivel törekedni mindannyiunknak. Ahogyan a miniszterelnökünk is teszi, akit a század legnagyobb politikusának tartok. Azért, mert család- és sportszerető, de ami a legfőbb érdeme az én szememben, hogy nem emeli fel a kezét, nem adja meg magát. És ahogy már korábban mondtam, szeretem a bátor embereket, akik után – mert valakik után muszáj – menni lehet. Arra kérem az Istent, hogy még az ő regnálása alatt menjek el” – mondta Koncz.

Koncz Gábor a 2000-es évek elején még MSZP-pártrendezvényeken vett részt, 2002-ben például Kovács László szocialista és Kuncze Gábor szabaddemokrata pártelnök Orbán Viktor legyőzéséről beszélt egy a Gerbeaud cukrászdában tartott rendezvényen, ahol több közéleti személyiség mellett Koncz is megjelent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!