Felfüggesztettet kapott egy ajkai orvos, akinek két betege is meghalt

2023. október 2. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság egy orvost, aki két beteg ellátása közben is hibázott még 2020-ban és 2021-ben. Mindketten meghaltak, de a bíró szerint az nem egyértelműen megállapítható, hogy az orvos szabályszegése miatt – derült ki az RTL Híradójából.

Az ügyészség még májusban vádolta meg a nyugdíjas korú ajkai orvost foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel, amiért két betegénél is alapvető vizsgálatokat mulasztott el, és felületesen kezelte őket. A bíróság hétfőn azt állapította meg, hogy az orvos hibázott, de

azt nem tudták bizonyítani, hogy a betegek emiatt haltak meg, így nem tiltották el a hivatásától, vagyis tovább dolgozhat az ajkai kórházban.

A kórház igazgatója jelezte, hogy az orvos vállalja a felelősséget. Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház igazgatója az RTL-nek elmondta, hogy a traumatológus kollégájuk elfogadta a bírósági ítéletet.

A vádlott ügyvédje szerint az eset egyébként a vidéki kórházakban tapasztalható orvoshiány problémáira világít rá, ő a bíróságon arról beszélt, hogy a traumatológus orvosok az ügyeleti időszak alatt gyakorlatilag két-három ember munkáját látják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!