Elrendelték a bécsújhelyi lövöldöző átadási letartóztatását

2023. szeptember 28. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék elrendelte annak a török állampolgárságú férfinak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, aki ellen az osztrák hatóság bocsátott ki európai elfogatóparancsot – derül ki a törvényszék közleményéből.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyarországon fogták el azt a 42 éves férfit, aki az ausztriai Bécsújhelyen lőtt le egy 34 éves férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a török állampolgárságú férfi szeptember 24-én éjjel fél egy körül a
Wiener Neustadti Stadionstraße egyik bevásárlóközpontjának parkolójában az általa vezetett fekete színű BMW-ből lőtt rá legalább három alkalommal az áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette.

A férfi aznap 6 óra 50 perc körüli időpontban jelentkezett kilépésre a röszkei autópálya határátkelőhelyén.

Az ellenőrzés során egy Walther típusú maroklőfegyver került elő a gépkocsiból. A fegyverbe kettő darab éles lőszer volt betárazva, és 35 darab szintén éles lőszer volt mellette.

A férfinak sem a fegyver birtoklására és Magyarországon történő átszállítására nem volt engedélye, ezért eljárást indítottak ellene, a Szegedi Járásbíróság pedig szeptember 26-án elrendelte a letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék az európai elfogatóparancsban írt cselekmény miatt rendelte el az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását az osztrák hatóság részére.

A férfi átadási letartóztatását attól az időponttól kell foganatba venni, amikor a
Szegedi Járásbíróság által elrendelt letartóztatás megszűnik, vagy az esetlegesen kiszabott szabadságvesztés végrehajtása befejeződik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!