Magyarországon fogták el az elkövetőt, aki lelőtt egy férfit egy bécsújhelyi parkolóban

2023. szeptember 24. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap reggel Magyarországon fogták el azt a 42 éves gyanúsítottat, aki az ausztriai Bécsújhelyen lelőtt egy 34 éves férfit – szúrta ki a Blikk.hu az osztrák Kronen Zeitung napilap beszámolóját.

Az osztrák lapnak Stefan Loidl rendőrszóvivő megerősítette, hogy a férfit – aki állítólag török állampolgár volt – több lövés is érte. A lövések egy Cine Nova nevű mozikomplexum parkolójában dördültek el hajnali fél 1 körül, állítólag több szemtanúja is volt a bűncselekménynek. Egyikük azt mondta, hogy tele volt a parkoló, mikor az eset történt, és azt is hozzátette, hogy a helyszínre érkező mentőcsapatok sokáig próbálták újraéleszteni a férfit, de nem jártak sikerrel.

A lövések után az elkövető autóval Magyarországra menekült, miközben a bécsújhelyi ügyészség európai elfogatóparancsot adott ki ellene. A gyanúsítottat végül órákkal később a magyar rendőrök elfogták, jelenleg is hazánkban van őrizetben. Még nem tisztázott, hogy mikor adják át az osztrák hatóságoknak, a nyomozás jelenleg is nagy erőkkel folyik.

Bécsújhely polgármestere, Klaus Schneeberger a történtekkel kapcsolatban azt mondta, mint mindenkit, őt is megdöbbentette az éjjel történt szörnyűség. „Ha belegondolunk, hogy több százan – leginkább fiatalok – voltak a helyszínen, el sem tudjuk képzelni, mi történhetett volna. Megkönnyebbültem és örülök, hogy az elkövetőt már elfogták, így azonnal elindulhat az eljárás ellene”. Majd megköszönte a hatóságok munkáját és a szemtanúknak az értékes vallomásaikat.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!