A bronxi bölcsődéből irányította a drogelosztást a fentaniltúladagolási ügy újabb gyanúsítottja

2023. szeptember 26. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb férfit tartóztattak le New Yorkban a múlt egy bölcsődében talált nagymennyiségű fentanil ügyében, írja a BBC. A férfit azzal gyanúsítják, hogy segített terjeszteni a kábítószert, amit abban a bronxi bölcsődében találtak, ahol meghalt egy egyéves gyerek, Nicholas Dominici. A 38 éves Renny Antonio Parra Paredes a harmadik, akit az ügyben letartóztattak.

A Telexen is írtunk arról, hogy szeptember közepén nagy mennyiségű fentanilt és más kábítószereket talált a rendőrség egy New York-i bölcsőde csapóajtója alatt, és a gyerekek alvószobájában is, a drog félmillió ember halálát is okozhatta volna. A szobába rejtett drogot a gyerekek belélegezhették.

A rendőrök hétfőn közölték, hogy a most letartóztatott Paredes otthonában tartott házkutatás során találtak egy bélyegzőt, amelyet kábítószercsomagok megjelölésére használtak. A férfit halált okozó kábítószer-terjesztésre irányuló összeesküvéssel gyanúsítják. A kábítószer-ellenes hatóság (DEA) szerint Paredes kulcsszerepet játszott egy olyan drogkereskedelmi műveletben, amelyet a Divino Niño óvodából irányítottak.

A rendőrséget szeptember 15-én hívták ki a központhoz egy feltételezett kábítószer-túladagolás miatt. Négy gyerekről derült ki, hogy megbetegedett a kábítószertől, amelyet a gyerekek alvóhelye közelében tároltak, egy kisfiú, aki egy hete járt a bölcsibe, később meghalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!