Orbánnak imponál, hogy Gyurcsány bízik a feleségében, de azért nem támogatja a házastársi tervüket

2023. szeptember 25. – 16:50

Orbánnak imponál, hogy Gyurcsány bízik a feleségében, de azért nem támogatja a házastársi tervüket
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza/ Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Új kormány, szociáldemokrata kormány, Dobrev Klára kormánya kell” Magyarországra, erre jutott Gyurcsány Ferenc az őszi parlamenti ülésszak első napján.

A DK elnöke felszólalásában arról beszélt hétfőn, hogy egy háború azzal igazolható, „ha igazságos a célja, igazságosak az eszközei, és ha a végén eléri a kitűzött célt: a győzelmet”. És ha ezek alapján igazolható egy háború, akkor a magyar kormány háborúja a vele egyet nem értők és Európa ellen nem igazolható, mondta Gyurcsány.

Szerinte a kormány háborújának célja nem a nemzet felemelése, gyarapítása, hanem a hatalmi rendszer megerősítését szolgálja. Megbecsülést sem hozott ez Magyarországnak, mert Gyurcsány szerint olyanoktól távolított el minket, akikkel közös a történelmi sorsunk, és olyanokhoz vitt közelebb bennünket, akikhez a magyar emberek legfeljebb fenntartásokkal közelednének.

Mindeközben pedig a magyar diákok teljesítménye romlik, a tanárok a megbecsültség hiányától szenvednek, a kutatóközpontok helyett pedig akkumulátor-összeszerelő műhelyeket telepít ide a kormány.

Mindezekre lenne megoldás Gyurcsány szerint egy Dobrev Klára-kormány, amire Orbán Viktor is reagált.

„Hosszú évek óta először mondhatom azt, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalásában imponált az, hogy valaki így bízik a feleségében, és kiáll mellette”, mondta a miniszterelnök. Szerinte van itt egy házastársi terv, ami abból áll, hogy visszahozzák a Gyurcsány-korszakot Magyarországra, csak épp nem a férj nevén. „Magyarország nem szeretne újabb Gyurcsány-korszakot, akárhogy is hívják” – mondta Orbán, aki azt is elárulta, a Fidesz nem támogatja a DK kormányzati ambícióit.

Hétfőn beindult a parlamenti nagyüzem, az őszi ülésszak első napján pedig Orbán Viktor is felszólalt. A miniszterelnök beszélt a svédek NATO-csatlakozásáról, versenyfutásról a katari földgázért és arról is, hogy Ukrajnát semmiben nem támogatja a nemzetközi politikában, amíg vissza nem állítja a kárpátaljai magyarok jogait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!