Jobbik-Konzervatívok: Félmillió ázsiai vendégmunkást akar az országba hozni a kormány

2023. szeptember 25. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Migránsmunkások Magyarországra hozatala helyett a hazai dolgozóknak fizetett normális béreket követelt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, írja az MTI. A párt Facebook-oldalán élő videóban közvetítették, ahogyan az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete előtt molinót feszítenek ki, a bejáratot pedig egy piros-fehér szalaggal kötik körbe, hogy ne lehessen ki- és bemenni az ajtón. Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője azt mondta, hogy pártja mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar munkahelyeket az ázsiai migránsmunkásoktól.

Szerinte a kormány terve az, hogy félmillió olcsó ázsiai migránsmunkást hozzon az országba, „akik lényegében el fogják venni a magyar emberek munkáját, hosszú távon alacsonyan tartják a magyarok bérét, és végső esetben megváltoztatják a kultúrát”, ha itt telepednek le. Azt is mondta, hogy pártja szerint a kormány könnyebbé teszi a bevándorlást azért, hogy haszonélvezője legyen.

Világosan látszik, hogy mindez veszélyes – mondta Lukács László György, majd azt hangsúlyozta, korábban a témában indított közterületi akciójukat addig folytatják, amíg a kormány be nem látja, hogy „Magyarországon migránsmunkásokra nincs szükség”, mert ez a gazdasági modell „zsákutca, káros Magyarországra, a gazdaságra, az emberek mindennapi életére, és a társadalomban károkat fog okozni”.

Összefoglaló cikkünkben foglalkoztunk bővebben azzal, hogy a Mi Hazánk és a Jobbik sorra tartja a sajtótájékoztatóit, küldi ki a közleményeit arról, hogy nekik nagyon nem tetszik, ami az országban a vendégmunkásokkal történik. Közben novembertől lép életbe a vendégmunkástörvény, de Orbán Viktor állítólag a rendészeti törvényt is módosítaná, cikkünket itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!