Hét autóbuszsofőr betegedett le egyszerre, ez okozta a reggeli Budakeszi úti buszokalipszist

2023. szeptember 25. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Budakeszin és a Budakeszi úton nem lehetett felférni ma reggel a buszokra. A nap az átlagosnál is rosszabb volt: a műholdas forgalomirányító rendszer adatai szerint reggel 7 és 9 között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 db busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 db lépett be – ez az előírt szolgáltatás 60 százaléka”

írta közösségi oldalán Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár.

Az új agglomerációs buszok átadása 2022. március 19-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az új agglomerációs buszok átadása 2022. március 19-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hozzátette, hogy dugók mellett személyzethiány is tetézte a bajt: a Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra. (A 22-es buszcsaládról ma 4 db busz is hiányzott csak emiatt, de Törökbálint, Solymár és Gyál felé is hiányoztak buszok.) „Eközben persze a bezárt vasútvonalakon buszok tucatjai pótolnak vonatokat az ország más részein...” – utalt arra Vitézy, hova is tűnhettek a buszok.

Megkerestük a Volánbuszt, mi történt reggel, és valóban azért hiányoznak-e a buszok az agglomerációs szolgáltatásból, mert a vonatpótlásokhaz vannak átcsoportosítva.

A buszos társaság válasza szerint a hétvégén és hétfő reggel hét autóbuszvezető betegedett meg, de az átcsoportosításoknak köszönhetően 7 és 9 óra között így is átlagosan 2,5 perces követési idővel közlekedtek Budakesziről a helyközi elővárosi és az agglomerációs (22, 22/A, 222) buszok.

A Volánbusz szerint a járatok a forgalmi torlódások miatt a kérdéses időszakban 5–30 perces késéssel tudtak csak közlekedni, ezért az utasok elnézését kérik. Leszögezték: az agglomerációs vonalakról nincsenek sem járművek, sem autóvezetők átcsoportosítva vonatpótláshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!