Áhítaton vettek részt, ezért nem mentek el a fideszes képviselők a Népjóléti Bizottság ülésére

2023. szeptember 25. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vettek részt az előre egyeztetett, a DK szerint ráadásul kérésükre többször is módosított időpontban megtartott ülésen a Népjóléti Bizottságban a Fidesz-frakció képviselői – adott ki közleményt a témában a Demokratikus Koalíció, és mint írják, a fideszes képviselők „rendkívüli áhítatra hivatkozva maradtak távol a (…) fogyatékossággal élők lakhatásáról szóló ülésről.”

Az ülésen ahol többek között a fogyatékossággal élők támogatott lakhatásáról szóló DK-s határozati javaslatot tárgyalták volna, írta a DK.

Az áhítatról Simicskó István fotókat is közzétett, a Fidesz-frakció sajtóosztálya pedig megkeresésünkre azt írta, hogy az áhítatban nincs semmi rendkívüli, mintegy 20 éve vesznek részt azon a Fidesz és a KDNP képviselői minden ülésszak előtt. „A részvétel nem kötelező, mindenki lelkiismerete szerint jár el. Az, hogy ki miként gyakorolja vallását vagy éli meg hitét, nem tartozik sem a DK-ra, sem a Telexre. A kormánypárti képviselők világéletükben többet tettek a fogyatékkal élőkért, mint a DK, és ezen nem változtat egyetlen hangzatos sajtóközlemény sem” – fűzték hozzá.

Arról, hogy mire lehet számítani az őszi politikai nagyüzemben, itt írtunk, a hétfői ülésnapról pedig itt olvashatják közvetítésünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!