Halállistát vezetett ellenségeiről a kamasz, aki baltával gyilkolta meg az anyját Fülöpjakabon

2023. szeptember 23. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Új részletek derültek ki annak a 15 éves fülöpjakabi fiúnak az esetéről, aki tavaly télen megölte a saját anyját.

A tárgyalásról beszámoló RTL Híradó riportja alapján a kamasz, aki a vádirat szerint előre kitervelten gyilkolta meg 48 éves anyját egy baltával, nyugodtan érkezett a bíróságra. Két hete az előkészítő ülésen már elismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy előtte bántotta volna a nőt, most pedig nem akart vallomást tenni.

A bíró azonban több vallomást is felolvasott, amelyek fontosak az ügy megértéséhez, többek között annak az iskolai szociálpedagógusnak a szavait, aki a gyilkosság előtti hónapokban foglalkozott a fiúval: „szinte az első alkalommal arról számolt be, hogy ölni szeretne, embert ölni”. Az iskolapszichológusnak is hasonlókat mondott: „nem mondta nekem, hogy kit ölne meg, azt sem, hogy hol és milyen módon, pusztán azt, hogy száz ember megölése vezet a megüdvözüléshez”.

A család egy barátja, akiknél a fiú 3-4 hónapig lakott, arról számolt be, hogy a vádlottnak volt egy halállistája, amin ő is szerepelt. Erről a fiú maga számolt be neki, azt is hozzátéve, hogy azért jött el hozzá, hogy megölje, és elvegye a bankkártyáját. A halállista szóba kerülésekor a vádlott úgy döntött, válaszol a kérdésekre: név szerint elkezdte felsorolni a listán szereplőket, olyanokat, akik korábban az iskolában bántották és az édesanyját, akivel kapcsolatban gondolkodás nélkül rávágta, hogy „ő az első helyen szerepelt”. Ezután a helyszíneléskor készült fotókon mutatta meg a bírónak, hogyan ütötte fejbe az anyját a baltával, ezzel azt akarta bizonyítani, hogy az áldozat testén lévő zúzódások az eséskor keletkeztek, előtte nem verte meg.

A gyilkosság korábban feltárt körülményei szerint 2022. december 12-én reggel anya és fia együtt indultak el otthonról kerékpárral, de a fiú már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. Miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Hazatérve a kerékpárját az iskolatáskájával együtt az épület mögé rejtette, magához vett egy baltát, és azzal a szoba sarkában elbújva várta a nőt. Miután a gyilkosságot elkövette, a fiú gondosan feltakarította a bűncselekmény nyomait, magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, és elhagyta a házat, később az apja borsodi otthonában találtak rá a rendőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!