Szándékosan megölte az anyját egy 14 éves fiú Fülöpjakabon, vádat emeltek ellene

2023. június 27. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy 14 éves fiú ellen, aki 2022. decemberben Fülöpjakabon előre kitervelten, baltával megölte az édesanyját. Az MTI a főügyészség tájékoztatása alapján azt írja, hogy a nő 2022 nyarán munkája miatt Fülöpjakabra költözött, ezért egy ismerősére bízta a 14 éves fiát. A fiú ezt rosszul viselte, majd 2022 novemberében az anyjához költözött.

Néhány héttel később, december 12-én reggel anya és fia együtt indultak el otthonról kerékpárral, de a fiú már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. Miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Hazatérve a kerékpárját az iskolatáskájával együtt az épület mögé rejtette, magához vett egy baltát, és azzal a szoba sarkában elbújva várta a nőt.

Amikor anyja belépett a szobába, a fiú hátulról rátámadt: előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a fejére vert. Az asszony a bántalmazás eredményeként a földre zuhant és a helyszínen meghalt. A fiú gondosan feltakarította a bűncselekmény nyomait, magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, és elhagyta a házat.

A 24.hu megkeresésére az ügyész azt mondta, hogy a fiú beismerte a tettét, és azt mondta, ki akarta próbálni azt, hogy milyen az ölés. A 14 éves fiú az elmeorvosi vizsgálat szerint beszámítható, és semmi olyan mentális betegségben nem szenved, ami korlátozta volna abban, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit. Anyja megölésért fiatal kora miatt maximum 15 évet kaphat.

Az ügyészség a fiút előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, továbbá kifosztással vádolja. A 14 éves fiú jelenleg is letartóztatásban van, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!