Uniós Kun Bélát, európai Trianont vizionál Kövér László

2023. szeptember 22. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

„A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti” – fejtegette gondolatait Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási ünnepségén.

Kövér László hozzátette, a „nemzeti identitáshoz való jog” az általános emberi méltóságot védi, igaz ez szerinte a Balkántól a Donyec-medencén (amelyet Oroszország a saját részének tekint, miután a támogatásával 2014-ben létrehozott szeparatista formációkat magához csatolta) át a Kaukázusig. Kövér ezzel a nemzeti identitással építené újjá az Európai Uniót is. Ugyanis Kövér szerint

„napjainkban az európai politika egésze, az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé”

a lakosság etnikai arányainak mesterséges megváltoztatásával, az önazonosságtól való megfosztással. Szerinte Európa szellemi önvédelme „napjainkban romokban van, politikai vagy gazdasági önvédelemre való képtelensége” pedig Kövér szerint kétségbe ejtő. Kövér ezután meredek megjegyzést tett:

az EU-t „jelenleg túszul ejtő Európai Bizottságot” Károlyi Mihályhoz és társaihoz hasonlította.

Károlyi volt az, akit a Horthy-korszakban Trianon egyik fő okozójának tartottak, hazaárulóként ítélték el. A Horthy-korszak pedig mostanában amúgy sincs távol a Fidesztől: erről itt is írtunk, amikor Lázár János Horthy Miklóst éltette.

Károlyiék után Kövér szerint „Kun Béla és bandája” érkezett, és ez szerinte nem lesz másként jövőre Brüsszelben sem. Kövér szerint érkezhet oda is „egy uniós Kun Béla”, mert Európa napjainkban egy „illegális migrációnak álcázott tervszerű lakosságcserére irányuló operatív művelet” áldozata. Identitásterrorista merényletekről beszélt Kövér, aki hozzátette, hogy „bár talán szeretjük magunkat annak látni, nem Európa mártírjai vagyunk, hanem Európa túlélői”, és a túlélés receptjét „mindenkivel készek vagyunk megosztani”.

Kövér arról is beszélt, hogy az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai magyarokat sem tisztelik országaikban, míg bár az Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban élő magyar közösségek életviszonyai jelenleg jogilag rendezettek, Kövér szerint az alacsony lélekszámukból fakadóan közösségi jövőjük hosszú távon nem biztosított. Végül azt is elmondta, hogy „Szerbiát is trianoni sorsra szánják”.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!