Szirénázó mentőautóból kipattanó férfi helyezte el a Müpa szórólapjait az Átriumban

2023. szeptember 21. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök kora délután egy villogó és szirénázó mentőautóból kiszálló, „Ambulance” feliratú mellényt viselő férfi odasétált az Átrium Színház pénztárához, és letett egy köteget a Müpa „Liszt-ünnep – Nemzetközi Kulturális Fesztivál” szóróanyagából – írja az Átrium a Facebookon.

A színház szerint a férfi nem az Országos Mentőszolgálat hivatalos egyenruháját viselte, ezért feltehetően magánmentő lehetett. Lefotózta a pénztárnál elhelyezett szórólapokat, majd távozott.

Az Átrium azt írja, az engedély nélkül elhelyezett reklámanyagot kidobták. „Nem azért, mert bármi kifogásunk lenne, hanem azért, mert ők kategorikusan megtiltják, hogy a MÜPA-ban a mi szóróanyagaink kikerüljenek, úgyhogy ez kölcsönös” – írja a színház.

„Manapság nem kell az abszurdért a művészethez fordulni, elég az embernek leülni, és ott van” – jegyezte meg a bejegyzésben az Átrium.

Kerestük az esettel kapcsolatban a Müpát is, akik sajnálatukat fejezték ki a történtekkel kapcsolatban.

„A Liszt Ünnepet szervező Müpa szóróanyagait alvállalkozó terjeszti. Az általunk megrendelt terjesztési helyszínek között az Átrium nem szerepelt, így

mi is értetlenül állunk az eset előtt.

Azonnal felvettük a kapcsolatot a kiadványokat terjesztő Funzine-nal és kértük az eset haladéktalan kivizsgálását, mivel a prospektusok, műsorfüzetek terjesztési pontjaival való egyeztetés a terjesztést végző cég feladata és felelőssége” – írta kérdésünkre a Müpa.

Az Átrium megjegyzésével kapcsolatban hozzátették, hogy a Müpa területén kizárólag az együttműködő partnerek szóróanyagát helyezik ki. „Amennyiben más anyag érkezik hozzánk, közvetlenül az érintettel vesszük fel a kapcsolatot, és biztosítjuk, hogy a legyártott kulturális anyagok a legjobban hasznosulhassanak” – írták.

A Funzine Média Kft. azt írta cikkünk megjelenése után, hogy az Átrium Színház Facebook-bejegyzéséből értesültek arról, hogy egy terjesztési megbízottjuk nem
szerződésszerűen járt el a Müpa Liszt Ünnep programfüzetének terjesztése során.

„A Müpa semmilyen formában nem érintett az ügyben, a kiadvány tévesen került kihelyezésre az Átrium Színházban. A Funzine Média Kft. vállalja a felelősséget az alvállalkozó hibájáért. Valamennyi terjesztési megbízottunk figyelmét felhívtuk a szerződés maradéktalan betartására” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!