Távozik posztjáról Tihany jegyzője

2023. szeptember 19. – 10:30

Távozik posztjáról Tihany jegyzője

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú nyilatkozatban írta meg a Telex kérdéseire válaszolva dr. Percze Tünde, Tihany jegyzője, hogy 37 év közszolgálat után távozik posztjáról. „Most én kerültem olyan élethelyzetbe, hogy választanom kellett a családom és a hivatásom között, és 37 év alatt először – bár nehéz szívvel – azt a döntést hoztam, hogy a családom érdekei a legfontosabbak. Nem a munkahelyemet, hanem a hivatásomat kívánom elhagyni!” – írta a Telex kérdéseire válaszolva. Levelében azt írta, hogy 35 éven át dolgozott jegyzőként.

„Köszönettel venném, ha döntésemet mindenki tiszteletben tartaná, és nem próbálna meg politikai kérdést, ügyet kreálni ebből” – tette hozzá. A távozó jegyző azt is írta, hogy közszolgálati jogviszonya közös megegyezéssel, december 31-i hatállyal szűnik meg.

Kerestük Tihany polgármesterét is, hogy kommentálja a jegyző távozását. Tósoki Imre azt írta, nem örült dr. Percze Tünde felmondásának, mert az elmúlt három és fél év alatt mindig támaszkodhatott rá. „Nem lesz könnyű pótolni! Hogy ki lesz az utódja? Jó lenne tudni. Még csak most írtuk ki a pályázatot, szabad a pálya!” – válaszolta a fideszes polgármester arra a kérdésre, hogy ki lesz Tihany új jegyzője.

Tihany a nyár végén azzal került ismét a figyelem középpontjába, hogy több mint tíz év után részt vett a Tranzit Fesztiválon Orbán Viktor, és felvázolta a következő tízéves tervét. Ebben beszélt arról is, hogyan lesz Magyarország gazdag, erős, biztonságos, tiszteletre méltó ország. Korábban a Telexen hosszú cikkben foglalkoztunk többek között azzal, hogy szállodát, lakóparkot terveznek az 1400 fős Tihanyba, ami nemcsak ökológiai rombolással jár az ellenzők szerint, de az infrastruktúra sem bír el ennyi embert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!