Karácsony Gergely azért autózott az autómentes hétvégén, mert sok programja volt, és megsérült a térde

2023. szeptember 19. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Azért járt rendezvényről rendezvényre autóval Karácsony Gergely főpolgármester az autómentes hétvégén, mert egy térdsérülés miatt nem tudott biciklizni – válaszolta a Telex kérdéseire a Főpolgármesteri Hivatal Sajtókapcsolati Csoportja.

Hétfőn a Bors írt arról, hogy Karácsony mindenhová autóval ment a hétvégén, sőt azt írták, hogy a sofőrje még szabálytalanul is parkolt. Emellett a különböző rendezvényeken pont a kerékpározást és a tömegközlekedést népszerűsítette, még villamosokkal is fotózkodott.

A cikk miatt arról kérdeztük a Főpolgármesteri hivatalt, hogy valóban autózott-e, és arról, hogy valóban szabálytalanul parkolt-e.

„A főpolgármester a hétvégén öt különböző fővárosi programon vett részt. A bicikli használatát egy térdsérülés akadályozta. Ellentétben a propagandamédia állításával a szolgálati autó sofőrje nem parkolt a járdán, hanem egy társasház kapubeállójában állt meg a kiszállás idejére szabályosan”

– áll a hivatal válaszában.

Arra is rákérdeztünk, hogy a főpolgármester tudott-e volna tömegközlekedési eszközzel menni egyik rendezvényről a másikra, de erre nem kaptunk választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!