Hidegfront vonul át az ország fölött, több helyen esőre és viharos széllökésekre lehet számítani

2023. szeptember 19. – 05:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden egy hidegfront vonul át Magyarország fölött kelet felé, amely mentén eső, zápor és elszórtan zivatar is kialakulhat. Napközben egyre inkább a keleti és déli területeken lehet zivatarra számítani, északnyugat felől fokozatosan csökken a kialakulásuk valószínűsége – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A cellákat intenzív csapadék, illetve erős, viharos széllökések (55–70 km/h), esetleg kisebb méretű jég is kísérheti. Estére fokozatosan lecseng a zivatartevékenység. A front mögött a hőmérséklet csak kismértékben és átmeneti jelleggel esik vissza, a hét közepétől ismét melegedés várható. Kedden hajnalban 13 és 20 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben pedig 23–31 fokra van kilátás, délkeleten lesz a legmelegebb.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán ismét sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megjelenő felhőkből északon és északkeleten átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az Alpokalján élénk lehet a délies szél. Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződhet. Délutánra 24 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Napközben 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő. Pénteken már sokfelé mérhetünk újra 30 fok körüli csúcsértékeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!