A tavalyi körbefűrészelés után most valaki lyukakat fúrt a csopaki strand egyik fájába

2023. szeptember 19. – 22:28

A tavalyi körbefűrészelés után most valaki lyukakat fúrt a csopaki strand egyik fájába
Fotó: Ambrus Tibor / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk egy évvel azután, hogy körbefűrészelték Csopak strandjának legöregebb tölgyfáját, újabb fát rongált meg valaki a csopaki strandon, amelyről a város polgármestere, Ambrus Tibor számolt be friss bejegyzésében.

Ambrus szerint nemcsak az a probléma, hogy a fa elpusztítása önző, senki és semmi más érdekeit nem tisztelő magatartás, hanem az is, hogy az illető ezzel a közösség számára is károkat okoz, mert felüti a fejét a gyanakvás, hogy vajon ki tesz ilyet. „A szomszédom? Mit lehet tenni ellene? Zárjuk be a strandot (amit nyilván nem teszünk meg) és büntessünk mindenkit, aki amúgy tisztelettel bánik az értékeinkkel, csak azért mert valaki visszaél a közösség bizalmával?” – tette fel a kérdést a polgármester.

A polgármester egy hozzászólásra reagálva megerősítette, hogy ezúttal a fát nem körbefűrészelték, hanem több helyen megfúrták, aztán valamit öntöttek a lyukakba. Ambrus azt is kiemelte, hogy sok-sok pénz és szakmai munka árán valószínűleg sikerült megmenteniük a tavaly megsérült fát, ezzel sem sikerült elvenniük a rongálók kedvét a hasonló barbár cselekedetektől. Csopak önkormányzata tavaly ismeretlen tettes ellen feljelentést tett és 250 ezer forintos nyomravezetői jutalmat ajánlott fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!