A hivatalban lévő polgármester kapta a díszpolgári címet Diósdon

2023. szeptember 18. – 22:07

A hivatalban lévő polgármester kapta a díszpolgári címet Diósdon
Spéth Géza, Diósd polgármestere átvette a díszpolgári címet 2023. szeptember 18-án – Fotó: Diósd Város Önkormányzata / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Díszpolgári címmel tüntette ki Diósd képviselő-testülete a település hivatalban lévő polgármesterét, Spéth Gézát. „A képviselő-testület nevében gratulálunk és köszönjük az elmúlt 33 évet, amit városunk szolgálatában tett” – írták a város Facebook-oldalán.

Az oklevelet ebben a kivételes helyzetben nem a polgármester, hanem az általa kinevezett alpolgármester írta alá és adta át. Spéth 1990-ben lett önkormányzati képviselő, és négy évvel később már polgármesternek választották. Egy ciklus (2014–2019) kivételével közel három évtizede ő vezeti a Pest vármegyei várost. Legutóbb a Diósdiak a Városért Egyesület színeiben indult, és 21 szavazattal kapott többet, mint a Fidesz–KDNP jelöltje.

A díszoklevél – Fotó: Diósd Város Önkormányzata / Facebook
A díszoklevél – Fotó: Diósd Város Önkormányzata / Facebook

A 444 cikke szerint a jogszabály nem tiltja, hogy a képviselő-testület a polgármestert díjazza. Az erre a célra felállított Előkészítő Bizottság ajánlása alapján a polgármester tesz javaslatot a díszpolgári címre a képviselő-testületnek, amely minősített többséggel dönt.

Diósd volt alpolgármestere, a 2021-ben elhunyt Albitz Tibor is megkapta díszpolgári címet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!