Lázár János magabiztosan beszélt a vasúti reformról: Amivel eddig foglalkoztam, azt mindig sikerre vittem

2023. szeptember 18. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Molinóval várták a Momentum debreceni aktivistái az új Csokonai színház megnyitójára érkező Lázár Jánost. „Lázár, a vasutat már tönkre tetted, el a kezekkel a színházainktól” felirat szerepelt a molinón.

Talán a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, Szabó Bence sem számított arra, hogy Lázár megáll, kezet nyújt neki, és pár szót válthatnak. „Nyugtassa meg a választóit is, és a MÁV-os kollégáit is, hogy azon dolgozunk, hogy sokkal jobb legyen a MÁV-nak, és nem azon, hogy sokkal rosszabb” – mondta az építési és közlekedési miniszter, mire a momentumos politikus úgy reagált: ő az elmúlt hónapokban nem ezt látta.

„Amivel még eddig foglalkoztam, azt mindig sikerre vittem. Ez is így lesz”

– jelentette ki magabiztosan Lázár János, a jelenetről készült videót később megosztották a Facebook-oldalán.

Az építési és közlekedési miniszter arról is beszélt, hogy kicsit meg kell reformálni a közlekedést. „Ne tiltakozzon, inkább segítsen a tanácsaival. Én szívesen meghallgatom.” Szabó Bence szerint ugyanakkor az elmúlt 13 évben cseppet sem javult a MÁV állapota. „Kétségtelen tény, hogy több pénz is tehettünk volna bele, és a jövőben szándékozunk is, de azt egy új struktúrába. A régi rendszerbe új pénzt nem tudunk beletenni” – válaszolta Lázár, majd sok sikert kívánt Szabónak a 2024-es önkormányzati választásokhoz.

Szabó Facebook-oldalán utólag úgy számolt be a találkozóról, hogy felkérdezte Lázár Jánost. „Számon kértem rajta az elmúlt 13 év el »lölőzött« fejlesztéseit és elmondtam, hogy több mint felháborító, ami az elmúlt hónapokban a MÁV körül történt. Kérdéseimre Lázár kitérő választ adott és elmondta, hogy majd ez után, az elszalasztott 13 év után kezdenek bele a fejlesztésekbe”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!