Légpuskával lőtte meg a szomszéd kutyáját egy borsodi férfi, mert zavarta a favágás hangja

2023. szeptember 18. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy borsodi férfit annyira zavart a szomszédban végzett favágás zaja, hogy fogta a légpuskáját, és meglőtte a szomszéd nőstény kutyáját idén februárban. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség most állatkínzás miatt emelt ellene vádat – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint a vádlott egy családi házban él egy borsodi kistelepülésen. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozó, aki rendszeresen faipari munkákat végez az udvaron, amely időnként hanghatással jár, ami a vádlottat egyre jobban zavarta.

2023 februárjában, az egyik napon a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a keletkezett zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, és célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte. A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el
kellett távolítani. A beavatkozás nélkül az állat elpusztult volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás.

Az ügyészség szerint a lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai vagy pszichikai gyötrelmet. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!