Borkai egy törpetacskóval engesztelte feleségét a jachtozás után

2023. szeptember 17. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Már meg tud bocsátani a férjének, utólag még hálás is, hogy a jachtozós szexvideó nyilvánosságra került – ezekről beszélt Borkai Zsolt felesége, Borkainé Havassy Myrtill azt ATV-nek adott interjújában. Borkainé azt is elmondta, „biztosan nincs” Borkai Zsoltnak olyan gyereke, aki ne tőle származna – a 2018-as szexvideó kikerülése után pedig fel se merült benne, hogy elválna férjétől, ő „a megoldást kereste inkább” Borkaival, aki felesége szerint egyébként egy „könnyen befolyásolható ember”.

Borkai jachtozós szexvideója felkavarta az országot, mindenki elmondta véleményét – vezette le az ATV-nek adott friss interjújában Borkainé Havassy Myrtill, ezért, mint mondta, ő is el akarta mondani, mit gondol. Egy évvel ezelőtt nem vállalta volna el, hogy interjút adjon, de „úgy érzi, ma már túl van ezen a dolgon”.

„Nekem is egy megkönnyebbülés lesz, hogy amik az évek alatt felgyülemlettek bennem, a lelkemet bántották, azt most szavakba foglalhatom és elmondhatom.”

Borkai felesége a Heti Napló című műsorban arról beszélt Sváby Andrásnak, hogy „nem volt egyszerű megélniük”, amikor 2019-ben nyilvánosságra került a férjéről készült szexvideó. Borkai ekkor ugyanis „összerendelte a családot”, mondván, valamit el kell mondania nekik: leültek a családi házban,

„a szememet kereste végig, amíg erről mesélt. Láttam a szemében azt a, hogyan mondjam, azt, hogy bocsáss meg kérlek, ne hagyjál el itt”

– emlékezett vissza Borkai felesége, aki azt mesélte, sokkot kapott, miután férje részletesen elmesélte, mit csinált valójában, amikor 2018-ban hajózni ment ügyvédjével és barátjával, Rákosfalvy Zoltánnal.

Borkainé Havassy Myrtill – Fotó: Heti Napló / ATV
Borkainé Havassy Myrtill – Fotó: Heti Napló / ATV

A 2019-es önkormányzati választások előtt nyilvánosságra kerülő felvételen Borkai, Rákosfalvy több más személy társaságában egy jachton láthatóak, a videón a politikus aktust folytatott egy fiatal nővel. Néhány nappal azután, hogy a felvételt egy magát az Ördög Ügyvédjének nevező blogger publikálta, Borkai beismerte érintettségét. A botrányban nemcsak arról cikkeztek, hogy Borkai szexelt és drogot is fogyaszthatott (drogügyben végül nem indult nyomozás), hanem arról is, hogyan irányította Győrt éveken át Borkai és köre. Hogy ki is az Ördög Ügyvédje, az kétséget kizáróan azóta sem derült ki, meggyanúsították ezzel a DK-s Czeglédy Csabát, de ezt bizonyítani nem tudták a hatóságok. Czeglédy egy interjúban tagadta, hogy ő lenne, az ismeretlen blogger, de elismerte, többet tud az ügyről, mint amennyit elárul.

„Azt éreztem, hogy itt van egy test, és belül üres. Se szív, se lélek, semmi nem volt bennem”

– mondta Borkainé arról, hogyan érezte magát, amikor értesült a jachton történtekről. Hozzátette, ő nem is sejtette, hogy ilyen történt volna akár a hajón, akár korábban. A Borkai által összehívott megbeszélés nem tartott sokáig, mert Borkainé elment, „értelmetlennek tartotta” azt.

„A férjem könnyen befolyásolható”

Borkainé elmondta, úgy érzi, megtalálta az okát is annak, hogy Borkai miért szexelt prostituáltakkal egy hajón: szerinte az akkor már harminc éve tartó házasságuk akkor érkezett „abba a szakaszába, hogy elfáradt”. Borkainé szerint ugyanis „ez egy olyan időszak volt, ami ezt hozta” magával. Borkai felesége „mai fejjel” még hálás is annak, ami történt:

„Az, hogy megtörtént, a mai eszemmel azt mondom, hogy köszönöm szépen.”

Szerinte ha akkor ez nem történik meg, „lehet, hogy ma már nincsenek is együtt” férjével. Ez döbbentette őt rá ugyanis, hogy bár „gyűlölte férjét” azután, hogy Borkai elmondta, mi történt a hajón, mégis „valahol mélyen akkor is szerette”. Hozzátette,

„nem is gondoltam, hogy én el szeretnék válni. Én inkább a megoldást kerestem.”

Még akkor is, ha azt érezte, hogy férje megalázta őt nőiességében. Borkainé a mai napig nem nézte meg a szexvideót, „nem is fogom megnézni”, mondta. Elmesélte, a videó megjelenése azért is volt nehéz, mert a gyerekeiket is bántották utána.

Fotó: Heti Napló / ATV
Fotó: Heti Napló / ATV

Borkainé arról is beszélt, hogy a megbeszélésen nem, később viszont mindketten sírtak: „én az első pillanattól kezdve láttam a szemében, azt, hogy ő ezt nagyon-nagyon megbánta” – mondta. Szerinte Borkai rossz döntést hozott, azért, mert

„az az igazság, hogy a férjem egy borzasztóan befolyásolható ember”.

Bár Borkainé úgy gondolja, ezzel nem mentegeti a férjét, egyszerűen csak „nem gondolnám, hogy csak ő nem tökéletes” – tette hozzá. Azt a képet látta, ahol Borkai a prostituáltak mellett ül, az első dolga az volt, hogy azt az inget, amit Borkai a képen hordott, széttépte és kidobta a kukába. De Borkainé elmesélése szerint ez volt a legdurvább, ami történt, ezt leszámítva nem is kiabáltak egymással.

„Kaptam egy tacskót”

Az ATV kérdésére, miszerint próbálta-e a férje valamivel engesztelni, Borkainé azt mondta, hogy kapott például egy törpetacskót tőle a születésnapjára. De a kutya aztán „átélte azt, amit mi átéltünk” egészségileg és lelkileg.

Borkainé a szexvideóról azt mondta, ezt meg tudta bocsátani a férjének, nem mondja, hogy el fogja felejteni, de megbocsátotta. Ma már újra fel tud nézni a férjére. Hozzátette:

a válás neki olyan szó, mint a jachtozás: hallani sem akarja, és ki sem akarja ejteni a száján.

Arról is beszélt, hogy nem tudja, vannak-e még férjének titkai, de neki vannak olyan titkai, amikről Borkai nem tud. Férjével téma volt köztük az is, hogy pár éve elterjedt Győrben, hogy Borkainak van egy gyereke valaki mástól. De Borkainé szerint „biztos, hogy nincs [olyan] gyermeke” a férjének, aki ne tőle származna.

Ma már nem is jut eszébe a szexbotrány, amikor a férjére néz, de amikor egyedül van, azért néha még igen. Sokáig adott arra, hogy az emberek mit gondolnak róla, szégyellt kimenni az utcára a férjével.

„Megmondom őszintén, hogy nagyon szégyelltem magam az emberek előtt. Legszívesebben elbújtam volna egy barlangba.”

Borkai Zsolt 2019-ben mondott le a győri polgármesterségről, és lépett ki a Fideszből. Mindezt nem sokkal azután tette, hogy a jachtos botrány ellenére – 646 szavazattal – a 2019 őszi önkormányzati választáson a győriek a Fidesz jelöltjeként újraválasztották. Borkai nemrég a Partizánnak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy nem emlékszik, hányszor fizetett prostituáltaknak, az pedig meggyőződése, hogy az ellenzéknek és a DK-nak volt érdekében az ő lejáratása. Abba viszont megrendítő még belegondolnia is, hogy a Fidesznek ehhez bármi köze lehetett. Az ötórányi interjú fontosabb részeit ebben a cikkünkben olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől