Hvg.hu: Percalapú pénzbüntetést ígért be Szijjártó a késő diplomatáknak

2023. szeptember 16. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki ott volt, akinek ott kellett lennie a Külgazdasági és Külügyminisztérium szeptember 4-ei misszióvezetői értekezletén, ráadásul a közel 130 diplomata mindegyike pontos és fegyelmezett volt, ehhez a hvg.hu értesülései szerint egy speciális intézkedést hozott a Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium: aki késik, annak perc alapon számított pénzbüntetést kell fizetnie.

A lap úgy tudja, ennek köszönhetően senki nem késett el a megbeszélésről. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a lap kérdésére azt válaszolta, hogy „nagy hangsúlyt fektettek” a fegyelmezett részvétel biztosítására.

„Diplomatáink számára az éves nagyköveti értekezlet a legfontosabb belföldi esemény, különösen egy olyan kihívásokkal teli időszakban, mint a mostani. Idén ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett” – válaszolta Szijjártó Péter a hvg.hu megkeresésére.

A lap forrása szerint beléptető kapukon mentek át a diplomaták, így pontosan nyomon követhető volt, hogy kik és mettől meddig vesznek részt az eseményen.

Azzal, hogy miért késnek a késők és hogyan zúdul rájuk a pontosak dühe a Telexen részletesen foglalkoztunk, ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!