Embercsempész-központ Budán: a szomszédoknak fel sem tűnt, hogy kilencven ember zsúfolódott össze

2023. szeptember 15. – 06:06

Embercsempész-központ Budán: a szomszédoknak fel sem tűnt, hogy kilencven ember zsúfolódott össze
A XII. kerület Béla király úti ház – Fotó: Zách Dániel / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség megerősítette, hogy kilencven embert találtak egy XII. kerületi, Béla király úti házban csütörtökön délután. A hivatalos megfogalmazás szerint „magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni”. Töröknek, illetve kurdnak vallották magukat, gyerekek is voltak köztük.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak” – olvasható a Police.hu-n.

A Hvg.hu egyik olvasója szerint a Béla király út 53/A szám alatti házról van szó, ami mindössze néhány méterre található Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házától. A helyszínre nagyon sok rendőr érkezett, az ott tartózkodók igazoltatása még este is zajlott.

Pénteken reggel már csak eldobált ásványvizes palackok, gumikesztyűk és a járdán heverő rendőrségi kordonszalagok emlékeztettek az akcióra, ami miatt előző nap késő estig változó irányú forgalom volt a budai hegyekben található utcában.

Fotó: Zách Dániel / Telex
Fotó: Zách Dániel / Telex

A Telex munkatársának a közelben élők elmondták, hogy a körülbelül huszonöt éve épült ház többnyire lakatlan volt az utóbbi években, ezért nem szerepel név a postaládán és a kapucsengőn. A tulajdonos egy németországi cég, amelyik általában bérbeadja a házat, ahol előzőleg magyar és külföldi családok éltek. A szomszédoknak csak az elmúlt hétvégén tűnt fel, hogy ismét mozgás van az 53/a-ban, arra gondoltak, hogy munkások dolgoznak a területen, mert semmi jele nem volt annak, hogy több mint kilencven ember tartózkodik ott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!