Politikai döntésnek tartja az Erdoğan testőrei által megvert férfi, hogy nem nyomoz a rendőrség

2023. szeptember 14. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Erőszak és atrocitás egyedül engem ért, nem a török elnököt” – mondta a Hvg.hu-nak Bán Tamás, akit állítása szerint augusztus 20-án tepertek le és ütlegeltek Recep Tayyip Erdoğan török elnök testőrei, amiért bemutatott nekik. A lap azt írja, hogy az eset a rendőrség szerint is felveti a könnyű testi sértés gyanúját, de mégsem nyomoznak az ügyben. Bán Tamás szerint az ügy kezelése „egy vicc és nyilvánvalóan politikai döntés”.

A férfi egyébként nem tett feljelentést, az ügy úgy került a rendőrségre, hogy Tóth Bertalan MSZP-s képviselő írásbeli kérdését Polt Péter legfőbb ügyész értékelte úgy, hogy a rendőrségre küldte. A Hvg.hu szerint a rendőrség így jutott arra, hogy ami történt, nem olyan súlyos, hogy garázdaságnak számítana, legfeljebb a könnyű testi sértés gyanúját veti fel, emiatt csak vétségnek számít, ezért csak magánvádas eljárásban lehetne eljárni.

A feljelentést elutasító döntés ellen Tóth Bertalan nem nyújthat be panaszt, csak a megvert férfi indíthatna magánvádas eljárást. A Hvg.hu kérdésére, hogy megteszi-e, Bán Tamás azt válaszolta: gondolkodik rajta, még nem döntötte el. „Engem továbbra sem keresett senki, de látom, vergődnek a hatóságok” – mondta Bán.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, az augusztus 20-i tűzijáték másnapján a pesti Matild-palotánál járt Recep Tayyip Erdoğan, ahol Bán Tamás bemutatott nekik, mire a férfi elmondása szerint a török elnök testőrei leteperték, rátérdeltek a fejére, a veséjére, a lapockájára, hátracsavarták a kezét.

„Durván nem bántalmaztak, hogy ököllel ütöttek volna, vagy megrugdostak volna” – mondta a férfi, aki szerint magyar rendőrök mentették ki a török biztonságiak közül, autóba ültették, és átvitték Budára. Megígérték neki, hogy keresni fogják telefonon, ha ez nem történik meg, Bán feljelentést tesz, mondta az RTL-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!