Egy magyar férfi azt mondja, bemutatott Erdoğannak Budapesten, ezért megverték

2023. augusztus 21. – 20:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesten járt vasárnap Recep Tayyip Erdoğan, a török elnököt a Karmelitában fogadta Orbán Viktor, este együtt nézték a tűzijátékot. Több videó készült arról, ahogy a török elnök kimegy egy rövid időre a magyar állampolgárok közé a Várban, és köszönti őket.

Vasárnap azonban máshol is járt Erdoğan. Bán Tamás a Matild palotánál sétált, amikor meglátta a török elnök konvoját. A szállodával szemben megvárta, míg Erdoğan kilépett az ajtón, majd nemzetközi ujjfelmutatással közölte a véleményét. Állítása szerint ekkor több török biztonsági ember termett mellette,

elkezdték cibálni, leteperték a földre, rátérdeltek a fejére, a veséjére, a lapockájára, hátracsavarták a kezét.

„Durván nem bántalmaztak, hogy ököllel ütöttek volna, vagy megrugdostak volna” – mondta a férfi, aki szerint magyar rendőrök mentették ki a török biztonságiak közül, autóba ültették, és átvitték Budára. Megígérték neki, hogy keresni fogják telefonon, ha ez nem történik meg, Bán feljelentést tesz, mondta az RTL-nek.

Az üggyel kapcsolatban vasárnap éjjel kérdéseket küldtünk a TEK-nek és a rendőrségnek is, hétfőn reggel az ORFK annyit válaszolt, hogy megkeresésünket továbbították az illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályára. Válaszukat várjuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!