Luxusautók parkolnak a Szent Margit Gimnázium udvarán

2023. szeptember 14. – 05:02

Luxusautók parkolnak a Szent Margit Gimnázium udvarán
A parkból átalakított parkolóban álló autók – Olvasónk fotója

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk megütközéssel tapasztalta, hogy a budai Szent Margit Gimnázium felújított parkjának egy része parkolóvá alakult, ahol luxusautókkal osztoznak az ott tollasozó diákok. Kérdésünkre annyi derült ki, hogy a BMW-kkel, Audikkal biztosan nem a tanárok járnak dolgozni, és az iskolával egy ingatlanban működő felnőttképző vállalkozás munkatársainak is csak három hely jut. Olvasónk szerint feltehetően a szomszédos irodaház bérlői is ott parkolnak, de erről sem az iskola igazgatója, sem a Ménesi Office Center nem adott felvilágosítást a Telexnek.

„Luxusautók parkolnak a Szent Margit Gimnázium néhány éve szépen felújított kertjében, a gyerekek az autók között tollasoznak”

– írta megütközve helyi olvasónk és fotókat is mellékelt leveléhez. Mint hozzátette, az érintett kertrészt a felújítás után alakították át parkból parkolóvá, érdekes módon éppen akkor, amikor a Ménesi út oda eső szakaszán fizetős lett a parkolás.

Olvasónk szerint a járművek típusából kiindulva vélhetően nem a gimnázium dolgozói parkolnak az udvaron. Viszont a szomszédos irodaház parkolója mindig tele van, tette hozzá, azaz szerinte elképzelhető, hogy oda tartozó autók állnak be az iskola udvarára.

Megkerestük a gimnáziumot, hogy vajon az iskola pedagógusai járnak-e be dolgozni a képen látható BMW-kkel vagy Audival, esetleg kötöttek-e valamilyen szerződést a szomszédos irodaház dolgozóival a terület használatára.

A parkolóban tollaslabdázó diákok – Olvasónk fotója
A parkolóban tollaslabdázó diákok – Olvasónk fotója

Vízhányó Zsolt igazgató kérdésünkre azt válaszolta: lehet olyan pedagógus, aki családi helyzete miatt használ ilyen autót, másfelől örülne annak, ha minden kollégája a képen látható autókkal közlekedne. Azt azonban nem vizsgálja és nem is vizsgálhatja, ki milyen autóval jár a tantestületből.

Arra a kérdésre viszont nem kaptunk érdemi választ, hogy kik használhatják parkolásra az iskola kertjét. „A szomszédos irodaházzal kapcsolatos kérdése természetesen feltételezés. Az intézmény szerződéseiről, kapcsolatairól, annak partnereiről – legyenek azok szülők, egyéb partnerek –, iskolánkban működő felnőttoktatási intézmények vezetőivel való infrastruktúra-használati megállapodásokról nem áll sem módomban, sem jogomban semmiféle médiának nyilatkozni” – írta Vízhányó Zsolt.

Nádor Balázs, az iskola ingatlanán helyiséget bérlő EFEB Felnőttoktatási Központ Kft. ügyvezető igazgatója lapunk kérdésére azt mondta: ők három parkolóhelyet kapnak a Szent Margit Gimnáziumtól lassan húsz éve.

„Bár a csatolt képeken éppen nem az EFEB-es autók láthatók, de akár lehetnének a mieink is” – mondta talányosan Nádor Balázs, hozzátéve: előfordult, hogy nem fért be minden autójuk a parkolóba, ami pedig a Villányi úton parkolt, azt ellopták.

De ha nem a tanárok és nem a felnőttképző munkatársai, akkor vajon mégis kik állnak be a gimnázium udvarára ezekkel a feltűnően drága autókkal?

Olvasónk ragaszkodik a feltételezéshez, hogy a szomszédos irodaház bérlőiről lehet szó. Fültanúja volt ugyanis annak, amikor „az egyik autós lehúzott ablaknál kihangosítva telefonált és arról beszélt, hogy az irodaház kapuja valamiért nem nyílik, de sebaj, kinyitja a gimi kapuját”. És kinyitotta. (Az irodaház parkolójának a kapuja és az iskolai parkoló kapuja egymás mellett vannak.)

Megkerestük ezért a Ménesi Office Center irodáit bérbe adó ingatlankezelő céget, hogy valóban a bérlőik állnak-e be az iskola kapuja mögé, és hogy milyen alapon teszik ezt, de válaszuk szerint cégük csak az üres helyiségek bérbeadásával foglalkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!