Két hét után megszűnt a Szijjártó által beígért Budapest–Taskent közvetlen járat

2023. szeptember 11. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Két hét és három repülés után megszűnt a Szijjártó Péter által korábban belengetett, Budapest és Taskent közötti közvetlen repülőjárat. A Budapest Airport megkeresésünkre azt írta,

„A Budapest Airport megerősíti a Budapest–Taskent-járat megszűnését. Az utolsó légijárat 2023. szeptember 3-án üzemelt.”

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Laziz Kudratov üzbég ipari és kereskedelmi miniszterrel közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a sikeres előkészítő munka eredményeként vasárnap megérkezik Budapestre a Qanot Sharq légitársaság első járata, amely szeptembertől hetente két alkalommal fog közlekedni a két ország között.

Jövő év elejétől a járatok száma heti háromra, majd 2025-től heti négyre bővül – állt a tervben, a járatindításra tekintettel megnövelték a taskenti magyar nagykövetségen a konzulok létszámát is. Mint a Spabook észrevette, végül a járat csak három alkalommal szállt fel a megszűnés előtt: augusztus 20-án, 27-én, és szeptember 3-án.

Azt egyelőre nem tudni, miért szűnt meg a járat, kérdésünkkel kerestük a Külügyminisztériumot, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!