Ungár Péter: Úgy vagyok ellenzéki politikus, hogy az anyám Schmidt Mária, a családom pedig tehetős

2023. szeptember 8. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban. Ezért ma újra meg lehet állapítani, hogy én úgy vagyok ellenzéki politikus, sőt egy ellenzéki párt egyik vezetője, hogy édesanyám Schmidt Mária, aki történetesen nemcsak fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a családom pedig tehetős” – reagált Facebook-oldalán Ungár Péter, az LMP-társelnöke arra a hírre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a testvére ingatlanjában nyaralt Horvátországban. Szerinte úgy helyes, hogy ha a miniszterelnök nyaralni megy, kivesz egy szép szállodai szobát, és kifizeti.

Ungár Péter posztjában hangsúlyozta, hogy a családja vagyona nem állami megrendelésekből van, szinte teljesen édesapjuk teljesítményének az eredménye.

A Momentum elnökségi tagja, Kele János is a Facebookon reagált a történtekre. Kele kérdőre vonta az LMP-politikusát, és felszólította: a mellébeszélések helyettazonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán az ő családjának villájában nyaral. „Öntsünk tiszta vizet a pohárba: aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt” – írta posztjában.

Ungár Péter szerint az nem vezet eredményre, ha a „következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak.”

„Egyáltalán miért gondolja a Momentum, hogy az fontos, hogy ők kiket minek tekintenek? Ez érdemben befolyásolja azt a felállást, ami újra és újra kétharmadhoz vezet?”

– tette fel a kérdést az LMP-társelnöke, aki szerint az ellenzék a legnagyobb hibát akkor követi el, ha a negyedik kétharmad után is mindent úgy csinál, mint eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!