Videón látható, ahogy a rendőrségi helikopter a Balatonba zuhant

2023. szeptember 7. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy videón látható, ahogy megbillent, irányíthatatlanul pörögve lassan süllyedni kezdett, majd a vízbe csapódott az a rendőrségi helikopter, amely délután zuhant a Balatonba Balatonszéplak közelében. A Sonline és az RTL Híradó által is közzétett felvételt egy német turista készítette a balesetről.

A rendőrség korábban azt írta, hogy a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól nagyjából 300 méterre zuhant a tó vizébe az MD 500E típusú helikopter. A kétfős legénységet egy közelben tartózkodó hajó mentette ki, és komolyabb sérülés nélkül partra szállították őket. A mentők a megkeresésünkre azt írták, a két rendőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset közelében éppen egy vitorlásversenyt tartottak, korábban a Sonline úgy értesült, a biztosítást végző rendezők is részt vettek a helikopteren utazók mentésében.

A 24.hu elérte a mentésben segítő egyik férfit. „Motorcsónakkal jöttünk Balatonföldvár felől egy versenyről, Siófok felé mentünk, amikor láttuk, hogy egy helikopter elkezd pörögni, aztán süllyed, végül belepottyan a vízbe” – mondta. Szerinte a Balaton ott nem túl mély, ahol a helikopter lezuhant, ezért az oldalára fordult gép egy része egy ideig ki is lógott a vízből.

Az egyik rendőr rajta állt, és a feje kilógott a vízből, amikor kimentették őket, mondta.

Az RTL Híradójában elhangzott, hogy a tűzoltók búvárhajót is engedtek a vízre, Balatonfüredről pedig egy uszály is a helyszínre indult segíteni a gép kiemelésében. Este negyed hétkor egy olvasónk a következő képet készítette a helyszínen:

Olvasónk fotója a helyszínről – Fotó: Olvasónk, Róbert / Telex
Olvasónk fotója a helyszínről – Fotó: Olvasónk, Róbert / Telex

Ez pedig már a helikopter kiemelése az MTI néhány órával később kiadott képén:

Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!