Vona Gábor egy visszaszámlálót posztolt, csütörtök délelőtt csinál valamit

2023. szeptember 6. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Vona Gábor nagy dobásra készül, visszatérhet a politikába – írta a kormányközeli Magyar Nemzet két hete. A lap információi szerint a Jobbik volt elnöke pártot alapíthat, és ezt egy szeptember 9-i rendezvényen jelentheti be a Kőbányai Művelődési Házban.

Vona a 2018-as országgyűlési választás után mondott le a Jobbik éléről, és másfél évvel később kilépett a pártból, majd visszavonult a politikától. Később megalapította a Második Reformkor Alapítványt, könyveket, publicisztikákat írt, és rendszeresen szerepelt az ATV Öt című műsorában. Augusztusban derült ki, hogy saját döntésére távozik a műsorból, amit a Media1-nek azzal indokolt, hogy nagyon sok tennivalója van az új könyve megjelenése körül.

Az esetleges visszatérése körüli találgatásokat erősítette, amikor szombaton Facebook-oldalán a profilképét és borítóképét is fehérre változtatta, és ugyanez történt a Második Reformkor Alapítvány felületén is. Nagyon úgy tűnik, már nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön, mégis mire készül Vona. Szerda délelőtt 10 órakor kitett egy visszaszámlálót a Facebook-oldalára, ami alapján 24 óra múlva történni fog valami:

Vona pár hete a BIZness podcast vendégeként egyébként arról beszélt: nem tartja kizártnak, hogy visszatér a politikába.

„Van mondanivalóm, van politikai ambícióm még”

– fogalmazott a korábbi pártelnök. „Ahhoz, hogy én a politikába visszatérjek, az kell, hogy minden mondatom a helyén legyen (…), meg az kell, hogy úgy érezzem, hogy amit a politikában tudok tenni, az hasznosabb, mint amit civilként most egy alapítvány keretein keresztül tudok tenni. Ha ezek nincsenek meg, ha azt érzem, hogy a politika igazából nem ad többet, és nem tudok benne jobban, hatékonyabban dolgozni, mint egy alapítványban, ahogy most csinálom, akkor nincs értelme.”

Az elmúlt napokban többször is kerestük Vona Gábort, múlt hétfőn sms-ben értük utol. Azt írta kérdésünkre, hogy eljutottak hozzá is az esetleges pártalapításáról szóló hírek, többen keresték, de mindenkinek ugyanazt tudja mondani. „Jelenleg az új könyvemmel van nagyon sok tennivalóm szerencsére” – fogalmazott, és azt ígérte múlt hétfőn, hogy jövő hét közepén, azaz a mostani héten tudunk beszélni. Szerda délelőtt ismét kerestük Vonát, de nem értük el, és az sms-ünkre sem reagált cikkünk megjelenéséig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!