Díjat nyert a Főkert első ökológiai szemléletű parkja, Brüsszelben jön a következő megmérettetés

2023. szeptember 6. – 11:09

Díjat nyert a Főkert első ökológiai szemléletű parkja, Brüsszelben jön a következő megmérettetés
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A főváros Pünkösdfürdő Park fejlesztése nyerte az Európa Zöld Városa Nemzeti Díj 2023 kitüntetést, amelyet a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által delegált szakmai zsűri ítélt oda egyhangú döntéssel. A díjat Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Zakar András, a Főkert főigazgatója vette át a Hungarogreen konferencián Tarpataki Tamástól, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárától, adta hírül Bardóczi Sándor Budapest főkertésze a Facebook-oldalán.

A nemzeti első helyezés egyben azt is jelenti, hogy a Pünkösdfürdő Park képviseli idén Magyarországot a brüsszeli Green Cities Europe döntőjében október 23-án, ahol 13 ország legjobbjából választják ki az európai győztes projektet.

A Pünkösdfürdő Parkot tavaly tavasszal adták át, a Fővárosi Önkormányzat és a Főkert első ökológiai szemléletű mintaparkjában hét hektáron és 1,7 kilométer hosszan a Magyarország számos élőhelyét bemutató tanösvény mellett homokos, fából készült játszótér, sportpályák, pihenőparkok és egy kutyáknak való akadálypálya is készült mindössze egymilliárd forintból.

A parkban 700 fa (köztük rengeteg termő gyümölcsfa), 6269 cserje, 22 ezer hagymás növény és 17 ezer négyzetméteren szétszórt, hétféle évelő magkeverék típusból álló virágos rét van, amiket ízléses infótáblákkal is elláttak, hogy az odalátogatók minél többet megtanuljanak a biodiverzitás fenntartásának fontosságáról. Több mint egy év elteltével elmentünk megnézni, mennyire vált be a kísérlet, erről készült riportunkat itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!