Kőszeg Ferenc némileg haragszik Gulyás Mártonra, akit megkért, hagyják ki a Partizán-interjúból a pedofíliáról szóló részt, vagy rövidítsenek rajta

2023. szeptember 6. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Némileg haragszom Gulyás Mártonra, de nem is én kezdtem el rá haragudni, hanem a hozzászólók között jelent meg egy csomó ember, akik nagyon élesen elmarasztalták őt”

– mondta a Népszava újságírójának Kőszeg Ferenc. A Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) és a Magyar Helsinki Bizottságnak az alapítóját a videóinterjú elején arról kérdezték, hogy szerinte miért kavart ekkora port a vele készült interjú a Partizánon, amiben Kőszeg félreérthető és meredek kijelentéseket tett a pedofíliával kapcsolatban. (Arról, hogy mi is történt pontosan a hétórás interjú során, itt írtunk részletesen.)

Kőszeg azt mondta, hogy azért hívtak a Partizánba, hogy a Csörögnek a zászlók című könyvéről beszélgessenek, amiben a 2000 és 2022 között megjelent cikkeit válogatták össze. „Több száz cikket írtam, és talán ha háromban előfordul a pedofília szó. És való igaz, hogy írtam egy cikket, amiben a saját gyerekkori élményeimet fogalmaztam meg, de ebben az is szerepel, hogy az ilyenfajta szexuális visszaélést és erőszakot a legaljasabb bűncselekmények között tartom számon” – magyarázta Kőszeg, akinek az említett 2009-es cikkét Gulyás is idézte a Partizánban. Lényegében ez indította el kettejük között azt a beszélgetést, ami után

„úgy jöttem ki a dologból, mintha én a pedofíliának valamiféle szószólója vagy támogatója lennék, ami teljesen hamis”

– tette hozzá Kőszeg.

Az interjú egyébként hét órán át tartott, ezt szerkesztették és rövidítették le egy és negyed órára.

„Én megkértem rá, hogy ezt hagyja ki, de ahelyett, hogy ezt megtette volna, még kibővítette”

– mondta Kőszeg, aki szerint ezt bizonyítja az is, hogy a végleges, a YouTube-on is elérhető változat másfél órás, amiben húsz percen át beszélgetnek erről a témáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!