Szabados Ági: Kontraproduktív lett a döntés, jobban viszik a befóliázott könyveket

2023. szeptember 5. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Videós interjút készítettünk Szabados Ágival, az RTL műsorvezetőjével és a Libertine könyvesbolt tulajdonosával, aki Budapest és Szeged után augusztusban a harmadik üzletét is megnyitotta Debrecenben. Néhány erősebb gondolat a beszélgetésből.

  • A társadalmi elvárásoknak köszönhetően egy csúnya nő nem vezethet műsort, egy csúnya férfi viszont igen. A nők nagy része szerinte megfelelési kényszeres és imposztorszindrómás, a társadalom pedig nehezebben fogadja el egy nőtől, ha vicces.
  • „Kortalanítani kellett”, amikor képernyőre került, levágatták a haját és világosították, hogy ne egy „kis fruskaként”, hanem érettebb nőként jelenjen meg az RTL Híradójában. Idővel visszanöveszthette a haját, de ezt is megbeszélték a főnökével.
  • Hat éve kezdett olvasásnépszerűsítéssel foglalkozni, rengeteg energiát beletett, és ma már nem nagyon tudják megkerülni. Nagy kiadók kopogtatnak nála, hogy az ő könyvüket olvassa hónapról hónapra a követőivel, „ebben nincs imposztorszindrómám”.
  • Első könyvesboltját a koronavírus legnagyobb lezárásai idején indította úgy, hogy minden megtakarítását kockára kellett tennie, miközben egyébként még albérletben lakott.
  • „Az én érvényesülésemet nagyban segíti” – mondta arról, hogy a NER tokkal-vonóval bekebelezte a Librit. „Hosszútávon nekem lehet előny, ha azt mondja egy szerző, hogy hagyom a nagy hálózatot, és jövök hozzád, ami személyesebb és kisebb”.
  • A befóliázott könyvekről: mióta be kell ezeket fóliázni, jobban fogynak bizonyos könyvek. „Nem egy ember jött be úgy, hogy ő ezen úgy felidegesítette magát, hogy akkor ő ilyen könyvet szeretne.”

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!