Figyelmetlenül nyitotta ki a kocsi ajtaját, egy 83 éves kerékpáros halálát okozta ezzel Sopronban

2023. szeptember 5. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 58 éves férfi a megállás után figyelmetlenül nyitotta ki autója ajtaját, és az emiatt bekövetkezett balesetben meghalt a mögötte közlekedő 83 éves kerékpáros 2022 márciusában, Sopronban. A Győri Járási Ügyészség most vádat emelt a sofőr ellen – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint az 58 éves férfi egy soproni utcában, az útpadkával párhuzamosan parkolt le az autójával. Ezután figyelmetlenül nyitotta ki a kocsi ajtaját, nem győződött meg arról, hogy mögötte milyen a közlekedési helyzet.

A vádlott mögött kerékpárral közlekedett a 83 éves sértett, aki az ajtó kinyitásakor fékezni kezdett, elvesztette egyensúlyát és az úttestre borult. Az idős férfi az eséstől olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt.

A vádlott megszegte a KRESZ azon rendelkezését, mely szerint a jármű ajtaját a vezető akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát nem veszélyezteti. Az ügyészség a sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai végezték, az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!