Kövér László szerint Jézus gyilkosainak eszmei utódai ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat

2023. szeptember 2. – 19:03

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták a Pápai Református Gimnázium új internátusát, a szombati eseményen az Országgyűlés elnöke is beszédet mondott. Kövér László kijelentette: az istenhit, a hazaszeretet és a tudományszolgálat az a három alázatos erény, amely több mint ezer éven keresztül megtartotta és felemelte a magyarságot a Kárpát-medencében, és mindezeket olyan fundamentumnak nevezte, amelyen „áldozatos munkával felépült a keresztény magyar állam” – írja az MTI.

Kövér beszédében felidézte az egykori pápai diák, Jókai Mór 1872-es regényét is, amelyben már megsejtette „a huszadik századi istentagadó erők színre lépését és rombolását”, Jókai művében azonban Magyarország szembeszállt a Nihil államával és „az alávetés sötét erőivel”.

Hozzátette, a keresztyén emberek szerint csak akkor lehetünk győztesek, ha Jézus követői maradunk, ezért az egyházi iskolák, ahogyan az elmúlt ezer évben mindig, napjainkban is azzal tehetik a legtöbbet, ha a növendékeiket elindítják és megerősítik Jézus követésének útján. „Jézus gyilkosainak eszmei utódai, akik a történelem során

luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban, »transzhumanistáknak«

nevezik magukat, azonban ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet. Szerinte ez a magyarázata annak is, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

A házelnök ezután beszélt még az egyházi oktatás kormányzati támogatásáról is: az elmúlt 13 évben Magyarországon és a Kárpát-medence magyar lakta területein több mint 3700 templom újult meg, és 200 új épült fel, ezenkívül 180 milliárd forint értékben több mint 8000 jogos egyházi ingatlanigényt sikerült teljesíteni, amiből 1400 református igény volt. A pápai internátus 3,5 milliárd forintból, több mint 2,5 ezer négyzetméteren valósult meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!