Visszavitte a szemetelőnek az illegálisan lerakott szemetet a II. kerület, a cég közös erdőültetést ajánlott

2023. szeptember 2. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Visszavittük az illegálisan lerakott hulladékot eredeti tulajdonosának” – írta a Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

„Az ilyen hulladékkupacok esetében mindig igyekszünk megtalálni, honnan is érkezhetett, és amikor ez sikerül, visszavisszük eredeti tulajdonosának, miközben megindul a megfelelő eljárás. Így történt ma is. Tömérdek bizonyíték és iratok egész sora feküdt az illegálisan lerakott szemét részeként az utcán, így megállapítható volt, hogy az eredetileg az OVB nevű cégtől származik” – írta Őrsi.

A polgármester alternatívát is ajánlott az illegális hulladéklerakás helyett: a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) kommunális hulladékgyűjtő-zsákjait, amelyeket darabonként 750 forintért lehet beszerezni, és ha a többlethulladékot ezekben a kuka mellé rakják, el fogja vinni az FKF.

„A cégnek jó szívvel ajánlom, hogy inkább vegyenek részt egy-egy közösségi takarításon, esetleg ültethetnek fákat, Miyawaki-erdőt, ezzel jót is tesznek, és pozitív reklámértéke is lehet hasonló akcióknak” – zárta bejegyzését a polgármester.

A történetnek azonban itt még nincs vége, mert a megnevezett szemetelő, az OVB nevű, egyébként pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég bejelentkezett a bejegyzés alatt egy hozzászólásban. „Sajnálattal olvastuk a fenti bejegyzésben, hogy Bimbó úti irodánk költöztetésekor néhány zsák véletlenül, tudtunkon kívül a közterületre került. Természetesen nem kívántuk illegálisan az iroda elé lerakni azokat. Köszönjük a Kerület gyors intézkedését, a zsákok visszakerültek hozzánk és gondoskodtunk azok megfelelő tárolásáról” – írták.

„Egyetértünk abban, hogy kiemelten fontos környezetünk védelme és tisztán tartása, ezért Polgármester úr javaslatának megfelelően szívesen csatlakozunk a Kerület által szervezett közösségi takarításhoz, erdőültetéshez!”

A felajánlásra Őrsi Gergely szintén kommentben reagált, eszerint élni fognak vele, és jelezni fogják a cégnek, hogy mikor csatlakozhat.

A cég kommentjére egyébként cikkünk írásáig nagyrészt olyan reakciók érkeztek, amelyek azt firtatják, hogy nem jelent-e adatvédelmi problémát, hogy a fotók alapján személyes adatokat is tartalmazó iratok is a szemétbe kerülhettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!