Börtönbe került az olimpikon, aki több milliót csalt ki azzal, hogy rákos betegnek adta ki magát

2023. szeptember 2. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

Börtönbe került Almási Lenke, az olimpikon, aki volt barátjától, és legalább öt-hat másik embertől csalt ki pénzt azzal, hogy rákos betegnek adta ki magát, írja a Blikk. A sportolónő összesen 30-35 millió forint közötti összeghez juthatott hozzá így, volt, aki 250 ezret, más 6,5 milliót adott neki. A sportoló a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti a szabadságvesztését.

A Blikk azt írja, hogy az ügyészség tájékoztatása szerint már több eljárás is zajlott és zárult le ellene. Ezekért egy év letöltendő börtönbüntetést kapott.

A bíróság emellett az ítéletben egyúttal elrendelte egy a vádlottal szemben korábban, más ügyben – szintén csalás miatt – kiszabott 1 év tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Ez azt jelenti, hogy a tavasszal tett feljelentések kapcsán még nem zárult le a nyomozás, azok miatt akár újabb büntetés, akár letöltendő is várhat a volt olimpikonra.

A károsultak külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megoszthatja a sérelmeit, de a legtöbbjük szerint nem lehet majd behajtani az elcsalt pénzt, mert az exsportolónak nincs vagyona.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!