Öt-hat embert károsíthatott meg a magát rákos betegnek kiadó magyar olimpikon

2023. június 13. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nemcsak volt barátjától, de legalább öt-hat embertől csalhatott ki pénzt az a korábbi olimpikon, aki daganatos betegnek adta ki magát, írja a Blikk. A lap szerint a sportolónő összesen 30-35 millió forint közötti összeghez juthatott hozzá így, a rendőrség csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt nyomoz ellene. Volt olyan, aki 250 ezret, más 6,5 milliót adott neki.

A lapnak az egyik károsult azt mesélte, hogy 7,5 millió forintot, az örökségét adta oda a sportolónőnek, aki megnyerő és kedves volt.

A lap szerint a károsultak külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megoszthatja a sérelmeit, de a legtöbbjük szerint nem lehet majd behajtani az elcsalt pénzt, mert az exsportolónak nincs vagyona.

A Blikknek nyilatkozó ügyvéd szerint a sportolónő jelentős anyagi kár okozása miatt 1–5 év között büntethető, de mivel büntetlen előéletű, valószínűleg nem ez lesz az ítélet. „Ilyen esetekben általában hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztést szoktak adni, plusz pénzbírságot” – mondta a jogász.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!