Blikk: Rákos betegnek adta ki magát a magyar olimpikon, több millió forintot csalt ki a volt barátjától

2023. június 12. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Rákos betegnek adta ki magát és több millió forintot csalt ki volt barátjától egy magyar olimpikon – írja a Blikk.

Kovács Tamás 2017-ben ismerkedett meg az egykori sportolónővel, aki egy hosszú külföldi tartózkodás után tért haza Magyarországra. „Kezdetben az volt a mese, hogy agytumora van, ezért a műtétre kér kölcsön. Én persze, adtam. Aztán kiderült, olyan stádiumban van már, hogy nem lehet megoperálni, de a gyógyszeres kezelés sokat javíthat az állapotán, ezért újabb összegeket kért tőlem. Ekkor is adtam neki. Természetesen mindig írtunk kölcsönszerződést, a fedezet a külföldön élő édesapja háza volt. Vele kapcsolatban azt mondta, nagyon rossz bőrben van már az öregúr, várhatóan hamarosan meghal” – mondta Tamás.

Az apja állítólagos halála után a nő azt ígérte, hogy a hagyatéki tárgyalás után hamarosan hozzájut az örökségéhez. Hogy még hitelesebb legyen a történet, még egy állítólagos ügyvéd levelét is továbbította Tamásnak, amiben arról biztosította, hogy hamarosan elutalja neki a tartozást. Ez viszont nem történt meg.

„Lélekben már felkészültem rá, hogy ennek az összegnek lőttek. Az évek során összesen körülbelül 2,8 millió forintot adtam neki. Az újabb és újabb kölcsönöknél azt ígérte, kamatostul kapom vissza, s ez a szerződésekben is benne van. Összeszámoltam, nagyjából 5,5 millió forintnál járunk így, de nincsenek illúzióim. Az évek során kiismertem őt, meg beleláttam az életkörülményeibe, így tisztában vagyok azzal, hogy semmije sincs. Egyszerűen nem tudja miből visszaadni ezt a pénzt. Az állítólagos örökség csak porhintés, maszlag. Elégtétel lenne, ha leültetnék” – mondta Tamás.

A Blikk azt írja, elérték az exsportolót, de ő nem akart nyilatkozni. Az esettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!