A szemműtétje után azt vette észre, hogy halottnak nyilvánították

2023. szeptember 2. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nő augusztus 25-én besétált a Gyulai Kórházba egy rutin szemműtétre. Két nappal később szerette volna megnézni a leleteit, ekkor szembesült azzal, hogy a műtét után nem sokkal meghalt, legalábbis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) olvasható bejegyzés szerint – adta hírül az RTL Híradó.

A rendszerben rögzített adatok szerint a nőnek még a műtét napján megkezdődött a boncolása is, amelyet hat nappal később zártak le. „Aztán néztem, hogy jó oldalon járok, vagy ez a személyre szabott, tajszámommal ellátott Kész átverés show, vagy egy meghökkentő esti mesét nézek” – mondta.

„Ezt a történetet nem Petőfi Sándor írta, mert itt én támadok fel, ott pedig a tenger támad fel.”

A Gyulai Kórház az RTL kérdései nyomán vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy az orvosok helyesen rögzítették az adatokat, „a felmerülő probléma technikai jellegű volt”, ezt jelezték is a fejlesztőnek, amely javította az adatokat, és megkezdte a hiba elhárítását.

Technikai szempontból az is érdekes, hogy a rendszer nem érzékelte anomáliaként azt sem, amikor az állítólagos halála és boncolása után a nő beballagott a járóbeteg szakellátásra varratszedésre, ezt az eseményt is engedte rögzíteni egy – a saját adatai szerint – halott beteg adatlapjára.

Hasonló egyébként telexes újságíróval is történt még 2021 decemberében: őt egy nőgyógyászati rákszűrés után nyilvánította halottnak az EESZT.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!