Több mint száz hektár földet vett hitelből Bánki Erik fideszes képviselő

2023. augusztus 31. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint száz hektár földet vett Baranyában Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő. A Fidesz-frakció szerint Bánki pénzintézeti hitelből vette a földeket – számolt be erről az RTL Híradója.

A himesházi önkormányzatnál kifüggesztett adásvételi szerződések szerint Bánki Erik összesen 106 hektárnyi földet vett júliusban 205 millió forintért. A 20 éves fia is ezen a környéken talált eladó földeket, ő 64 hektárt vett csaknem 122 millióért.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Jobbik Baranya megyei képviselője szerint Bánki Erik vagyonnyilatkozatából nem látszik, hogy honnan volt pénze a földvásárlásokra. Bánki több cégnek is tagja vagy tulajdonosa, jövedelme azonban csak az őstermelői és a parlamenti munkájából van, és ez alapján évi bruttó 78 millió forint bevétele lehet legfeljebb. A vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy 534 millió forintos banki hitele van, és további 40 millióval tartozik magánszemélyeknek.

Az RTL megkereste Bánki Eriket, hogy megtudják, miből telt földvásárlásra. A képviselő helyette a Fidesz-frakció válaszolt, azt közölték, hogy Bánki pénzintézeti hitelből finanszírozta a vásárlást. Hogy a tartozásai mellett hogyan kaphatott 200 milliós hitelt, azt nem tudni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!