Fideszest így még nem hallottunk Mészáros Lőrincről beszélni

Legfontosabb

2023. augusztus 31. – 19:00

Fideszest így még nem hallottunk Mészáros Lőrincről beszélni

Másolás

Vágólapra másolva

Egyórás interjút készítettünk Pesty László filmrendezővel, ősfideszessel, a gerilla.hu alapítójával. Az interjúból öt részletet emeltünk ki kedvcsinálóként, olvassa el őket, majd a cikk végén nézze meg a teljes videót is!


NER-lovagok helyett orkok (9:51-től)

– (Pesty László:) Üzennék a balos kollégáidnak, hogy ezt a NER-lovag szót kérem, hogy töröljük. Mert ezek orkok, jó? Orkok. Mindenki látta szerintem a Gyűrűk urát, és tudja, kik az orkok. Ezek nem lovagok, ezek orkok.
– (Telex:) De akkor a NER-ork kifejezés szerinted, ami…
– Nem, egyszerűen ork és kész.
– Hm, ork.
– Jó, a NER-t is hagyjuk. Ezt is kifejtettem, hogy egy lingvisztikai átváltozáson megyünk át tizenhárom év alatt, a N-E-R, a Nemzeti Együttműködés Rendszere az tizenhárom évvel ezelőtt még jóval több mint két és félmillió embert, alapítványokat, médiát, újságírókat, véleményformálókat, egy nagy konglomerátumot jelentett, és tizenhárom év alatt ez lecsökkent egy tucat orkra.

Mészáros Lőrincről, az ország leggazdagabb emberéről (17:04-től)

– (Pesty László:) Pusztán azért, mert valaki gázszerelő, attól még lehet zseni és szorgalmas.
– (Telex:) Én ezt nem vitatom.
– Tehát én nem azt gondolom, hogy Mészáros Lőrinc esetében a gázszerelősége a ciki. Nem! Tisztességes munkásemberek, gázszerelők, és tudnék neked az elmúlt kétszáz év ipari, technológiai fejlődéséből mondani egyáltalán nem kvalifikált embereket, akik zseniális találmányokat, üzleti megoldásokat, technológiai fejlesztéseket hoztak létre...
– De akkor mi a ciki Mészáros Lőrincben?
– Az, hogy hallottad már beszélni ezt a csávót? Volt alany, állítmány, helyhatározó egyeztetve? Na, Tomi? Volt vagy nem volt?
– A nyelvi kifejezőképességei szerényebbek talán.
– Jó. Akkor valami különös gondolatiságot fedeztünk-e fel Mészáros Lőrinc szavaiban?
– Nekem még nem volt szerencsém…
– Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? Vagy inkább azt láttuk, én nem állítom, csak kérdezem, nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm... hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon... de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (...) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!
– De szerinted Mészáros Lőrinc nem Orbán Viktor meghosszabbított keze?
– Én erre nem látok bizonyítékot.

Szíjj Lászlóról, Magyarország hatodik leggazdagabb emberéről (19:37-től)

– (Pesty László:) Te beszélgettél már Szíjj Lászlóval? Mert én igen.
– (Telex:) Szerettem volna, de nem értem el.
– Elintézzem?
– Nagyon jó lenne, várjuk őt is ebbe a stúdióba.
– Hát akkor csöngess be hozzá. Gellért-hegy, nem akarok személyiségi jogot sérteni, keress a Gellért-hegyen egy gyönyörűen felújított, de nem túl ízléses villát, és csöngess be, és kérd meg, valószínűleg nem mer kijönni az illető, de mindegy. Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tik-takiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt, volt vagy mennyi, kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, így a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet, hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván leélni szolgaként egy életet.

Bizonyítékok (39:35-től)

Én azt tudom neked mondani, hogy kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni, és ha engem, ahogy régen romantikus regényekben fogalmaztak, leüt a hajókötél, ami nem valószínű, mert ez nem egy veszélyes város és nem egy veszélyes ország… én haditudósító voltam, bejártam néhány háborút és forradalmat, és akkor sem volt semmi bajom, most sem lesz, úgy vigyáznak rám, mint a hímes tojásra, szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni, ezt kilenc az egyhez adom, a következő négy hónapban. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.

Mi lesz, ha emiatt megtagadják a Fideszben? (01:04:44-től)

Miért merülne fel, hogy megtagadjanak, amikor a napnál világosabb, hogy jót teszek a pártnak? Nem hosszú távon, már középtávon, sőt, ad abszurdum rövidtávon is. Ha jót teszek a Fidesznek, egy tisztulási folyamatot segítek elő – jegyzem meg indirekt módon ezzel rosszat teszek a baloldalnak. (...) Tessék már nézni, cui prodest, ahogy a latinok mondták a latin szenátusban, kinek az érdeke a Lölö-jelenség? A baloldalé, helló! Mert érvelhetünk nemzetstratégiával, makrogazdasággal, életszínvonallal, millió fontos dologgal, a balosok taff, lecsapják a labdát, és a Lölö? És erre nem tudunk mit mondani. Az egész Lölö-jelenség az ellenzéknek segít, nyissátok már ki a szemeteket! Nem ti, (kinéz a kamerába:) ti, fideszesek!

A teljes interjú Pesty Lászlóval:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!