Semjén: Ahol templom és iskola épül, ott van jövő

2023. augusztus 31. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

Ahol templom és iskola épül, ott van jövő, és ahol gyerekek vannak, ott is van jövő, így a józsaiaknak is van jövőjük – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Debrecen-Józsa városrészen épülő Szent György Katolikus Általános Iskola alapkőletételi ünnepségén.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, az egész országban nagy az igény az egyházi iskolákra, mert azokban „az ember teljes természete, antropológiai valósága meg tud jelenni az emberi test, szellem, lélek összetettségében és egységében”.

A józsai római katolikus általános iskola nettó 2,5 milliárd forintos beruházását a kormány több mint 1,5 milliárd forinttal támogatja – írja az MTI.

Hasonló gondolatokat osztott meg Semjén párttársa, Latorcai Csaba területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkár. A Nagykovácsiban ledöntött és felgyújtott keresztek és a Margit híd letört keresztjei után ő arra buzdította az embereket, hogy csatlakozzanak a „Fogadj örökbe egy keresztet” programhoz, és saját költségükön újítsanak fel egy feszületet.

Latorcai a Somogy megyei Szabás község Szűzmária Szent Neve Templomához tartozó, felújított kőkeresztjének átadásán vett részt. A politikus a két incidensre hivatkozva arról beszélt, hogy „az európai szélsőbal és annak kiszolgálói, a dollárbaloldal dühödten és cinikus módon támadja az európai és a magyar kultúra fundamentumát”.

„A mindent végképp eltörölni akaró baloldali uszító magatartás vezet ahhoz, hogy jó heccé válik keresztek letörése és felgyújtása, ezért is fontos folytatni keresztek örökbefogadását, felújítását”

– jelentette ki. Szerinte Nyugat-Európában „meghurcolják” a keresztényeket, szerinte pedig a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

A kereszt nem csupán szimbólum, nem csupán vallási jelkép, hanem erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pont, amelynek köszönhetően a magyarság otthonra talált és megmaradt itt, a Kárpát-medencében, szellemi és lelki értelemben egyaránt gazdagodott és gazdagodik mindmáig – idézi a politikust az MTI.

Bár a KDNP Fogadj örökbe egy keresztet! kezdeményezése tavaly októberben „a legnehezebb gazdasági helyzetben indult” Latorcai elmondása szerint, mégis vállalnak keresztfelújítást civilek, illetve a KDNP alapszervezetei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!