Letartóztatták azt a férfit, aki a XI. kerületben halálra vert egy járdán alvó embert

2023. augusztus 30. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2023. szeptember 30-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én éjjel a XI. kerületben bántalmazott egy járdán hanyatt fekvő, ittas és alvó állapotban lévő férfit. A vádlott legalább hétszer, nagy erővel mért ütést az alvó férfi fejére. A sértett a bántalmazás következtében az orvosi segítség ellenére később életét vesztette, írta közleményében a Fővárosi Törvényszék.

Az ügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért indítványozta a férfi letartóztatását. A gyanúsított büntetett előéletű, őt korábban már különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre, hatóság félrevezetésének vétsége miatt pénzbüntetésre, valamint bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított erőszakos személyiségjegyei és
fokozott társadalomra veszélyessége miatt esetében fennáll egy újabb, hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésének esélye. A férfi részéről jogkövető magatartás feltételezésére nincs alap, ezért esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése szükséges. A végzés végleges.

A rendőrség korábban azt közölte: augusztus 27-én éjjel a XI. kerület, Rimaszombati úton találtak egy 33 éves sérült férfit a járdán, aki kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínről előállították a sértett három ismerősét, egyiküket, egy 31 éves férfit meggyanúsították azzal, hogy bántalmazta mellette alvó társát.




Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!