A státusztörvényből is kikérdezték a tankerületi vezetőket, de még részletszabályok sincsenek

2023. augusztus 29. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kérdőíves felmérés keretében számot kellett adniuk a tankerületi igazgatóknak arról, hogy mennyire ismerik az új státusztörvény egyes rendelkezéseit – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a tanévnyitás előtti értekezleten a Belügyminisztérium eligazítást is tartott a státusztörvény alkalmazásáról.

Információikat a minisztérium is megerősítette. Azt írták, hogy a tankerületi vezetők a törvény, illetve az iskolai KRÉTA-rendszer alkalmazásának ismeretét vizsgáló, felelet-kiválasztós kérdésekre válaszoltak. A tájékoztatás szerint azt vizsgálták, hogy a tankerületi igazgatók naprakész információkkal rendelkeznek-e a státusztörvénnyel összefüggő feladatokról.

A tankerületi vezetők egyébként nincsenek könnyű helyzetben: szeptember 15-ig kell tájékoztatniuk az igazgatókat és a pedagógusokat a foglalkoztatásukat érintő új szabályokról, de közben a státusztörvény végrehajtásáról szóló rendelet végleges verziója még nem jelent meg, pedig ez tartalmazza majd a részletszabályokat – mondta a lapnak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Totyik Tamás.

A státusztörvény végrehajtási tervezetéről bő két órát tárgyaltak a szakszervezetek augusztus elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!