Spórolás miatt marad zárva két pécsi tanuszoda a PDSZ ügyvivője szerint

2023. augusztus 29. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Pécsi Tankerületi Központ döntése miatt ősszel zárva marad két pécsi tanuszoda, emiatt sok diáknak a város másik felébe kell majd átjárnia úszásoktatásra – számolt be erről az ATV Híradója.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet azt mondta, úgy tudja, a tankerület spórolni akar, ezért döntöttek úgy, hogy szeptembertől nem nyitnak ki két iskolai tanuszodát. „Elképesztőnek tartom, hogy Magyarországon, egy olyan országban, ami a miniszterelnök szerint is egy sportország, és ahol atlétikai vb-t rendeztek, ott megtörténhet, hogy egyes iskolákban nem indulhat el az úszásoktatás, olyan osztályokban sem, ahol egyébként ez a specialitás” – nyilatkozta Nagy Erzsébet, aki maga is egy olyan pécsi iskolában tanított, aminek van tanuszodája.

A riport szerint Pécs város fürdője segíti majd ki azokat az iskolákat, ahol ősszel zárva maradnak az uszodák. „Ott tartunk, hogy felvettük a kapcsolatot az úszóiskolákkal, számba vesszük azokat a programokat, amelyeknek helyet kell biztosítanunk” – mondta De Blasio Domenico, a pécsi Hullám Fürdő igazgatója. Hozzátette, a helyzetet az is bonyolítja, hogy ősszel a pécsi egyetem uszodája is zárva lesz felújítás miatt.

A pécsi önkormányzat azt közölte, mindenképp megoldják, akár hosszabb nyitvatartással is, hogy a pécsi diákok ne maradjanak úszásoktatás nélkül a következő tanévben. Az ATV a tanuszodák zárva tartásával kapcsolatban megkereste a helyi tankerületet, de választ egyelőre nem kaptak a kérdéseikre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!