Orbán szerint aligha maradhat úgy az idők végezetéig, hogy Magyarország nem rendez olimpiát

2023. augusztus 26. – 18:39

Orbán szerint aligha maradhat úgy az idők végezetéig, hogy Magyarország nem rendez olimpiát
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kovács-Steinberg Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó (b) az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsor és fogadáson a Magyar Zene Házában 2023. augusztus 26-án – Fotó: Fischer Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol azt mondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között, és aligha maradhat úgy az idők végezetéig, hogy Magyarország nem rendez olimpiát – írja az MTI.

A miniszterelnök ezt azzal magyarázta, hogy Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögötte nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyen álló ország közül Magyarország az egyetlen, ami még nem rendezett olimpiát.

Orbán szerint akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország „ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent”.

„Nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül. Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett” – mondta Orbán. Éppen ezért a miniszterelnök szerint úgy tűnhet, ha nem is egyszerre, de több darabban már mi is rendeztünk olimpiát.

Orbán Viktor egy nappal korábban, pénteken is beszélt a terveiről a Tranzit Fesztiválon, ahol azt is kifejtette, hogy magyarnak lenni nem véletlen, hanem feladat, küldetés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!