Gulyás: Nincs tanárhiány, mert a kevesebb gyerekre ugyanannyi pedagógus jut

2023. augusztus 24. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely a béremelésekről azt mondta, hogy a kormány mindent megtesz, hogy idén is reálbér-emelkedés legyen, de azt tagadta, hogy további döntések várhatóak lennének ezzel kapcsolatban. „Január 1-jén lesz béremelés, de a kormány csak kisebb hatással van a béremelésekre, mert a többség nem az államnak dolgozik” – mondta. Gulyás szerint több szükséges lépést is megtett a kormány.

Az ATV kérdésére a miniszter elmondta, hogy amennyiben megnézzük a helyzetet, abból azt látszik, hogy az országban nincs tanárhiány. A nyelvtanároknál például vannak nehézségek, de az oktatási kormányzat ezt „igyekszik megoldani”.

„Az nem igaz, hogy ezrek hiányoznának, mert a gyerekek száma csökkent: a tanárok száma nem, vagy kismértékben, a gyerekek száma nagymértékben csökkent”

– mondta. A gyömrői iskola építésének csúszásáról azt mondta, hogy az összes iskola fontos, a kormány azt várja az oktatási kormányzattól, hogy mindenhol rendesen elindulhasson a tanév. „Vannak területek, ahol a népességmozgás miatt nagyobb osztályok vannak, de van ahol az a probléma, hogy a minimum létszámot elérjük” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!