Egy gyömrői általános iskola két új osztályának még tanterme sincs a tanévkezdés előtt

2023. augusztus 23. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

A gyömrői Fekete István Általános Iskola két új osztályának a tanévkezdés előtt még nincsen tanterme. Az intézmény felújításáért évek óta harcolnak a szülők, a tankerület konténereket ígért, de ezek szeptember közepéig nem érkeznek meg – számolt be az esetről az ATV Híradója.

Az senkit nem érhet meglepetésként, hogy nincs jó állapotban a gyömrői iskola, mi is írtunk arról még májusban, hogy a tankerület elismerte: az iskolában több helyen hullik a vakolat, beázik a tető, és penészesek a falak, a tornaterem tetejét lefújta a szél, hónapokig csak fólia fedte be a tetőt. Éppen ezért tüntettek szülők a Monori Tankerületi Központ előtt. 2018-ban a szülők összefogtak, és saját költségükön megjavították az épületben, amit tudtak. Nem sokkal később azt mondták nekik, hogy új iskolát kapnak, amihez el is kezdődött egy konténeriskola építése, hogy a felújítás alatt a diákoknak legyen hova bejárniuk. De 2022-ben a kormány forráshiányra hivatkozva ezt a projektet elkaszálta.

,,Azzal hitegettek, hogy majd tavasszal, majd ősszel, majd megint tavasszal és közben ugye az épület állaga folyamatosan romlik, az alsó, illetve a felső épület. Sokkal-sokkal több gyerek jár ide, mint a megengedett, tehát most már minden osztály ilyen harminc közeli gyerekfővel indult„

– mondta Siegl Tünde, az iskolai szülői munkaközösség elnöke az ATV-nek.

A Híradó megkereste a tankerületet és a Gyömrői Önkormányzatot is. Hauser Antal, a Gyömrői Önkormányzat kommunikációs vezetője azt mondta:

,,Azokat a feladatokat, amiket az önkormányzat egy háromoldalú megállapodásban vállalt, azokat teljesítettük. Az egy másik kérdés, hogy a konténeriskola nem készült el, az egy másik kérdés, hogy a Fekete István általános iskola bontása nem kezdődött meg, sőt, ahogy mi tudjuk, új terveket kell készíteni, hiszen nincs meg a megfelelő anyagi forrás arra, hogy az eredeti tervek megvalósuljanak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!