Borkai szerint nem ülhetett át az ő autójába Dézsi, mivel az Audit csak idén helyezték forgalomba

2023. augusztus 24. – 06:12

Másolás

Vágólapra másolva

Borkai Zsolt volt győri polgármester szerint nem igaz, hogy az ő autójába ült át három éve Dézsi Csaba András, mivel az önkormányzat által 930 ezer forintért bérelt A8-as szolgálati autót, aminek magáncélú használatáért Dézsi 30 ezer forintot sem fizet havonta, csak idén helyezték forgalomba. Az RTL megkereste Borkai Zsoltot, aki szerint Dézsi kocsija nem ugyanaz, mint amit ő használt három éve. A nyilvántartás szerint a Dézsi Csaba András által használt Audit 2023 márciusában helyezték forgalomba.

Borkai furcsállja, hogy a polgármesternek ennyire nincs fogalma arról, milyen járművek vannak a város tulajdonában,

„az végképp furcsa, hogy egy polgármester nem tudja, mi mennyibe kerül az önkormányzatban”

– mondta Borkai. Az RTL hiába kereste Dézsit, nem akart nekik nyilatkozni.

Az ügy azután pattant ki, hogy kiderült, a „csúcstechnológiás” szolgálati autót, amivel a győri polgármester elment a budapesti Rammstein-koncertre, hazafelé pedig defektet kapott vele, a polgármesteri hivatal havi 930 ezer forintért bérli.

A polgármesteri hivatal havi szinten egy A6-ost 446 ezer, egy Q3-ast 656 ezer forintért bérel áfával együtt, míg az önkormányzat három A6-ost darabonként 526 ezer forintért bérel. Azt írják, az A6-osokat egyébként az alpolgármesterek használják, de jár még szolgálati autó a jegyzőnek, az aljegyzőnek és a polgármesteri biztosoknak is.

Dézsi Csaba András később közleményt adott ki, mint írja, „a gépkocsik bérlését a városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a szolgálati autót”. Azt állította, hogy amikor polgármester lett, nem kért új autót, hanem

beleült abba az A8-as Audiba, amelyet az elődjének béreltek, és amit addig ő használt.

A továbbiakban a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, és eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fog járni Dézsi Csaba András.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!